MISTÄ KAIKKI ALKOI - TESSUJEN TARINA

Eipä arvannut Vilho Puustinen aikoinaan, kuinka pitkälle hänen yrityksensä toiminta vielä jalostuisi, kun mies alkoi harjoittaa maataloutta vuonna 1978 Joensuun Suhmurassa. Pitkään ei miehen tarvinnut liiketoiminnastaan yksin vastuuta kantaa, sillä Vilhon poika Antti tuli mukaan isänsä yritystoimintaan vuonna 1982.

Muutamaa vuotta myöhemmin myös Antin vaimo Leena astui mukaan kuvioihin. Pian ajatus ruoan tuottamisesta lähitienoon lemmikeille alkoi kyteä eläinrakkaiden Puustisten mielessä, kun metsästystä harrastava Antti sai idean raa’an jauhelihan myymisestä jahtikoirien ravinnoksi eräällä eräreissullaan.

Raakaravintoa lemmikeille - ideasta liiketoimeksi

Puustiset ryhtyivät valmistamaan raakaravintoa lähitienoon koirille - ja se todellakin kannatti! Myyntityö hoidettiin aluksi torikojulta käsin, mutta kauppoja syntyi. Tämä vauhditti uutta liiketoimintaa kokoajan positiivisempaan suuntaan.

Sana Puustisten tuotteista kiiri ja kysyntä kasvoi. Vuonna 2000 Puustiset siirtyivätkin päätoimisesti valmistamaan ruokaa lemmikeille, ja yrityksen nimi vaihtui. Vuonna 2006 yrityksen liiketoiminta liikahti tuntuvasti eteenpäin ja alkoi voimakas kasvun aika. Puustiset sijoittivat uusiin koneisiin, laajensivat tilojaan sekä palkkasivat lisää henkilökuntaa.

Tessu-tuotemerkki rekisteröidään

Vuonna 2008 Antin ja Leenan poika Toni astui mukaan vanhempiensa yritystoimintaan. Tuttua hommaa lemmikkiruokien parissa työskentely tosin Tonillekin oli jo entuudestaan - olihan mies auttanut vanhempiaan tehtaan puolella koko ikänsä niin koulujen kesälomien aikana kuin viikonloppuisinkin. Pari vuotta myöhemmin firman nimi muutettiin Lemmikkiruuat Tessu Oy:ksi. Samana vuonna myös tuotemerkki TESSU rekisteröitiin.

Perheen toinen poika, Veli-Petteri, liittyi mukaan perheyrityksen toimintaan veljensä jalanjäljissä vuonna 2016, sillä hommaa alkoi olla Suhmuran tuotantotiloissa jo enemmän kuin tarpeeksi.

Kauppa käy ja arvot pysyvät

Yrityksen alaisuudessa työskentelee tällä hetkellä seitsemän vakituista työntekijää Puustisen perheen lisäksi. Muutamassa vuodessa yritys on kasvanut, tuotantotilat laajentuneet ja tuotevalikoima moninkertaistunut. Siitä huolimatta yrityksen arvot ovat pysyneet muuttumattomina jo 25 vuoden ajan: täällä laatu pidetään korkeana ja asiakkaat - sekä lemmikit - tyytyväisinä!

Tessujen seikkailut nyt myös videoina, katso täältä!

Lemmikkiruuat Tessu Oy

Lemmikkiruuat Tessu Oy valmistaa rehtiä ja rehellistä ravintoa lähellä tuotetuista raaka-aineista kissoille ja koirille - perheen karvaisille, mutta sitäkin rakkaammille kavereille.

Tuotteisiimme kuuluu lemmikkien raakapakasteet ja makupalat, joiden valmistukseen olemme käytäneet kotimaista, 100-prosenttista naudan, sian, broilerin tai kalkkunan lihaa tai kalaa. Olemme halunneet valmistaa tuotteemme aidoista, lähellä tuotetuista raaka-aineista, ensisijaisesti lemmikkisi hyvinvointia ajatellen.

Raakapakasteet- ja lemmikin makupalat löydät verkkokaupastamme koiranruokinta.com